Nový nutričný koncept
so zníženým obsahom sacharidov
Zaujímavé fakty o hodnotách použitých semienok:
Semienka slnečnice obsahujú 30-50% oleja, dominujú nenasýtené mastné kyseliny. Slnečnicové semienka sú bohaté na proteíny a sú vynikajúcim zdrojom vitamínu E a B1, a dobrým zdrojom mangánu, horčíka, medi, selénu, vitamínu B5, kyseliny listovej a vlákniny.
Semienka ľanu sú bohaté na bielkoviny, rozpustné vlákniny, minerály a vitamíny B1, B2, C2, E a provitamín A. Okrem toho, že sú najlepším zdrojom omega-3 mastných kyselín, majú aj vysoký obsah omega-6 mastných kyselín.
Sezamové semienka sa tiež vyznačujú vysokými nutričnými hodnotami. Polovicu obsahu tvorí sezamový olej, ktorý sa vyznačuje vysokými hodnotami obsahu kyseliny olejovej a linolovej, zatiaľ čo asi pätinu obsahu tvoria bielkoviny. Sezamové semienka sú veľmi dobrým zdrojom medi a mangánu, ale zároveň sa vyznačujú aj vysokým obsahom horčíka, železa, vitamínu B1, zinku a vlákniny. Sezamové semená obsahujú dve unikátne zlúčeniny zo skupiny lignanov a to sezamín a sezamolín.
Skvelá chuť na každú príležitosť.